У народі заведено, що про мертвих можна говорити або добре, або нічого. Відомий співак Микола Басков мав можливість свого часу брати уроки вокалу у Монсеррат Кабальє і поділився з глядачами методами "виховання" оперної співачки.

Так, нещодавно Микола Басков став гостем у програмі "Зірки зійшлися " на телеканалі НТВ, де згадав часи, коли він був учнем однієї з найзнаменитіших у світі оперних співачок Монсеррат Кабальє (Montserrat Caballé). Зараз найбільшої артистки вже немає в живих, так як вона у віці 85 років в 2018 році відійшла в інший світ, але свої навички і вміння постаралася передати своїм учням.

За словами Баскова, саме Кабальє розкрила в ньому потужний вокальний потенціал і відкрила в ньому нові грані звучання. Однак, "виховні" методи співачки не завжди були гуманними і Микола добре пам'ятає, як сувора і сувора вчителька била його палицею, якщо він не міг виконати поставлене перед ним завдання.

Тепер, коли Басков і сам викладає акторську майстерність і управління своїм голосом, а також диханням, він розуміє, що строгість і підвищену увагу до якісного виконання завжди приносять свої плоди.

Співак підкреслив, що в той час, коли він брав уроки у оперної діви, Кабальє вже була у віці і їй було шалено важко пересуватися, тому вона часто ходила з тростиною. Однак їй вистачало сил, щоб бити нею під діафрагму Баскову, "наочно" вказуючи на його помилки. При цьому оперна співачка примовляла англійською мовою, що він не думає.

"Де твій мозок?" – обурювати Монсеррат Кабальє.

Також "золотий голос Росії" згадав, що Монтсеррат вкрай критично ставилася до запізнень своїх учнів і строго їх за це карала.

"Коли у мене не включалися діафрагмові, правильні косі м'язи, то вона підходила, брала свою палицю - і била мені під діафрагму! Вона була дуже сувора. Я одного разу запізнився на 15 хвилин на урок через пробки. Вона мені сказала, що заняття не буде", - розповів Микола Басков.

Втім, співак з величезною вдячністю згадує Кабальє за всі її уроки, а вона ставила його в один ряд з Мерк'юрі і Сінатрою.

До слова, знайомство з іспанською оперною дівою Монсеррат Кабальє відбулося в 2000 році, коли вона, можна сказати, наосліп вибрала Миколу Баскова для виконання спільних партій. З тих пір артисти не просто дуже тепло спілкувалися, але співачка вважала Баскова своїм "вокальним сином".

Раніше "Hyser" писав про те, що Михайло Шуфутинський в 72 роки вирішив "труснути старовиною" і завести дитину.

Також наш портал розповів про те, що Сергій Сосєдов назвав ім'я співачки, яка все життя співає під фонограму.

Нагадуємо, що відомий музичний критик розповів про пластики Алли Пугачової.