Популярний російський виконавець Алішер Валєєв, більш відомий під своїм псевдонімом Моргенштерн, хоче побувати в Україні.

Однак йому заборонили перетинати український кордон, тому артист має намір судитися з СБУ, щоб врегулювати це питання. Таким чином, від Алішера надійшов відповідний позов до Окружного адмінсуду Києва і тепер суд має вирішити, відкривати провадження щодо нього чи ні. Про це пише "Українська правда".

Моргенштерн судитиметься з СБУ, оскільки хоче прорватися в Україну фото: YouTube

Своїм вчинком Моргенштерн хоче домогтися від ОАСК того, щоб вони визнали протиправними дії СБУ, яка подала документи в Мінкульт про внесення громадянина РФ Алішера Валєєва до переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці нашої країни.

Крім того, співак бажає, щоб відповідний наказ МКІП, який набрав чинності 29 квітня 2021 року, був скасований. Моргенштерн просить суд витребувати у СБУ постанову про заборону йому в'їзду в Україну.

Моргенштерн обурюється через рішення СБУ про заборону йому в'їзду в Україну, фото: факти

До слова, 29 квітня СБУ звернулося до Міністерства культури з проханням додати реп-виконавця і музиканта Алішера Валєєва з творчим псевдонімом Моргенштерн до переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України.

Варто відзначити, що на цей час в списку таких осіб зазначено майже 200 осіб, серед них безліч співаків і блогерів РФ. Примітно, що колеги Моргенштерна зараз активно звинувачують російського співака у співпраці з владою.

Раніше "Hyser" писав про те, що українська співачка Настя Каменських у сміливих образах порівняли з Maruv.

Також наш портал повідомляв, що відомий голлівудський актор Бред Пітт показав, як помолодшав за 20 років.

Нагадуємо, що Дорофєєва і Дантес показали, як розслабляються у дворі свого будинку.