Зупинилося серце легендарного соліста "Піснярів", голос якого обожнювали мільйони шанувальників

Вівторок, 13 квітня став траурним днем для багатьох фанатів. На 72-му році життя помер відомий білоруський музикант, колишній соліст ансамблю "Пісняри" Леонід Борткевич. Про це повідомили на офіційній сторінці колективу в Facebook.

У повідомленні говориться, що музикант пішов з життя 13 квітня в Мінську. При цьому причина смерті не уточнюється.

Леонід Борткевич з'явився на світ у Мінську 25 травня 1949 року. Ще з ранніх років хлопчика тягнуло до музики. Першими кроками в музичній кар'єрі стало його призначення солістом місцевого оркестру під час навчання в архітектурному технікумі. Після цього Борткевич був вокалістом ансамблю"золоті яблука".

У музичний колектив "Пісняри" юний музикант потрапив в 1970 році на запрошення Володимира Мулявіна. Леонід Борткевич став голосом групи, яка користувалася величезною популярністю у слухачів. У його виконанні звучали такі безсмертні хіти, як "Біловезька пуща", "Білорусія", "Вероніка","Александріна" і багато інших.

Через 10 років музичної кар'єри Борткевич пішов з ансамблю "Пісняри" у зв'язку зі вступом до Російського інституту театрального мистецтва. Таке рішення чоловік прийняв через неможливість поєднувати навчання і виступи. З 1983 року був солістом білоруського телебачення і радіо. У 1989 році Леонід Борткевич покинув рідну країну і їхав з дружиною Ольгою Корбут і сином Річардом в США. Музикант прожив закордоном близько 10 років після чого повернувся і знову приєднався до "пісень". З 2003 року по 2008 рік Борткевич був керівником власного ансамблю "Пісняри".

У 1979 році Леонід Борткевич отримав статус заслуженого артиста Білорусі. Також кількома роками раніше в 1973 році музикант став лауреатом I премії Всесоюзного конкурсу радянської пісні. Артист подарував шанувальникам можливість ближче познайомитися з ансамблем "Пісняри" для чого випустив автобіографічну книгу з однойменною назвою.

Також наш портал інформував, що зупинилося серце відомого українського актора, який володів колоритною зовнішністю і аристократичною харизмою.