Ставлення до пам'яті покійних - яскравий показник культури населення і ставлення до життя. Недарма кажуть, що"не поважаючи пам'ять пішли з життя, люди ніколи не навчаться поважати один одного". Однак, в сучасному суспільстві про моральність часто забувається, від того і з'явилося на кладовищах жалюгідне видовище: бур'ян, впали хрести, стершиеся написи. Приклади тому є навіть в заможних сім'ях.

Так, напередодні батьківської суботи, яка за православним календарем настане 27 березня, родичі нагадали Ксенії Собчак про те, що могили її бабусі і дідусі по батьківській лінії недоглянуті і занедбані. Більш того, ведучу звинуватили в байдужості і навіть небажанні спілкуватися, пишуть росЗМІ.

Відомо, що Анатолій Собчак, батько телеведучої, провів у Ташкенті з батьками дитинство і юність. І, навіть вже працюючи в Санкт-Петербурзі, він часто туди їздив. Ось тільки батьки тата не стали телезірці близькими, так як дід помер у 1978 році, за три роки до народження внучки, а бабусю вона застала лише в дитячому віці. При цьому Ксенія ніколи наживо не спілкувалася з Надією Андріївною, хіба що її батько в листах передавав всій рідні привіти від дочки і дружини Людмили Нарусової.

Правда, в Ташкенті - історичній батьківщині Анатолія Собчака-досі проживають двоюрідна сестра дядька Толі Ганна Собчак і його племінниця Ада Собчак яким далеко за 60, проте т елеведущая з ними не спілкується. Тим не менш Ксенія любить повторювати, що вона дворянського походження.

Про ситуацію навколо занедбаних могил ще минулого року почав кричати голосно продюсер Валерій Сергєєв. На його думку, спроби Ксенії Собчак вчити людей розуму - розуму не варті і виїденого яйця, якщо сама вона не може налагодити спілкування навіть з ріднею.

"Відтоді, як у 2000 році Анатолія Собчака не стало, про могилу його батьків нікому подбати. Нещодавно мої друзі надіслали фотографію з кладовища. Могила в моторошному стані!"- якось написав він у соц.мережа.

Відомо, що за цвинтарями доводиться доглядати місцевим жителям, які очищають плитку від бруду і висаджують квіти. А ось російська світська левиця вважає за краще проблему ігнорувати, хоча до неї неодноразово зверталися з проханням про допомогу.

До слова, в Ташкенті існує платна послуга з прибирання могил, хто не в змозі часто приїжджати і підтримувати порядок на кладовищі. Так, за 250 доларів на рік (близько 18 тисяч рублів) співробітники клінінгової компанії зобов'язуються утримувати в чистоті і порядку могили, садити там квіти, а при необхідності щось лагодити. Більш того, на постійній основі замовнику висилається фотозвіт.
Раніше "Hyser" писав про те, що зірка 90-х злила фото Собчак з сауни.