Актриса, яку мільйони людина полюбили за її ролями у фільмах "Карнавальна ніч", "любов і голуби", а також "Вокзал для двох" Людмила Гурченко завжди дуже серйозно ставилася до своєї зовнішності і всіма способами боролося зі старістю, вважаючи, що робить це заради глядача. А ще Людмила Марківна часто міркувала сама з собою про своє життя і смерть і навіть залишила заповіт майбутнім поколінням.

Так, близький друг і за сумісництвом стиліст актриси Людмили Гурченко, фотохудожник Аслан Ахмадов, який останні роки життя актриси з нею щільно працював, випустив книгу, присвячену їй, пишуть росЗМІ. До видання увійшли рідкісні фотографії Гурченко, зроблені Ахмадовим в її останні роки життя. Крім того, через 10 років після смерті, було оприлюднено прощальне відео актриси, в якому вона звернулася до шанувальників.

"Я любила вас, люди, будьте пильні, не вірте нікому. Думайте про чорний день, він може наступити хоч завтра", - наплутувала шанувальників кінодіва.

Своєрідний ролик-заповіт був показаний глядачам під час трансляції програми "Прямий ефір" Андрія Малахова.

Відзначимо, що Людмила Гурченко, крім артистичної діяльності в кіно, також працювала в театрах, знімалася в передачах, виконувала пісні і писала мемуари. А ще вона до дрібниць продумала свої власні похорони і надала точні рекомендації з проведення прощальної церемонії.

"Хочу, щоб все було дуже ввічливо, делікатно на похоронах. Має бути багато квітів, але не в особи", — просила зірка свого вірного друга Аслана.

Так, на думку Людмили Гурченко на її похороні все повинно було бути ідеально, а головне просто і щиро, без химерних і пафосних елементів.

Недарма про таких як вона, говорять в мережі, що лише радянські актори були "виховані, елегантні, без зірковості, але з вишукуванням".

До слова, народної артистки СРСР Людмила Гурченко не стало 10 років тому, 30 березня 2011 року: вона померла на 76-му році життя від серцевої недостатності.

Раньше "Нуѕег" писав про те, що з життя пішла талановита російська актриса Ліана Жванія-зірка фільму-казки"Дванадцять місяців".

Також наш портал повідомляв, не стало української журналістки та театрального критика Ганни Липковської.

Нагадувати, не стало легендарного мандрівника, 74-річного польського спортсмена Олександра доби.